Sykkel-VM, regler og drosjesjåfører.

Jeg har kjørt natt under hele dette sykkel-VM. Det har gitt meg en del utfordringer. Mange av utfordringene er stengte veier, kunder som blir sure, når de ikke blir kjørt til «døren», manglende drosjeholdeplasser, der folk ferdes. Før dette VM`et startet, fikk vi noen kjøreregler. Vi ble blant annet informert om at de fleste drosjeholdeplasser i sentrum, ble midlertidig stengt under denne VM-perioden.

Da jeg hørte det, tenkte jeg i mitt stille sinn, det er noe som ikke kommer til å fungere. Det har vi jo erfart med stengingen av Torggaten holdeplass. Den stengingen er det få som respekterer. Men, jeg er konsekvent, jeg mener at det er en grunn for regler blir laget, og jeg mener at jeg selv ikke har kompetanse til å ettergå slike regler, og sabotere de.

Stengingen av sentrumsholdeplassene, medfører en del ulempe for både kunder, drosjesentraler og sjåfører.

Et av problemene med denne stengingen, er informasjon. Det burde blitt tydelig merket på de stengte holdeplassene om at plassen er stengt, og hvor nærmeste holdeplass er. Gjerne med et kart. Samt informasjon om at det er mulig å ringe respektive selskap, og avtale en henting, også innenfor de stengte sonene, om kundene av en eller annen grunn ikke er i stand til å gå til holdeplass, eller ikke finner frem. Da mot vanlig hentetillegg. Informasjonen kunne da blitt gitt på flere språk.

Informasjonen til drosjesjåførene, er også et kapittel for seg selv. Den er kanskje ikke like lett. Det er jo ikke alle sjåfører som er like stø i bergensk. I Bergen har vi drosjesjøfører fra mange steder. Vi har folk fra Sogn, Ålesundere, Striler, Trøndere, dansker og endog folk fra Stanghelle.

Da blir det et problem til å få ut informasjon til alle disse dialektene.

Politiet har gitt opp. Det er ikke så rart. Når det kommer en ung politimann, fra Østre Slidre, med Mp5 og hele monduret, og uten tolk. Da er det ikke rart at en stakkers fra Ålesund, da strekker armene i været og sier at han ikke forstår.

At drosjesjøfører ikke bryr seg om lover og regler, behøver ikke å være vrangvilje, egoisme eller bare at man har en aversjon mot regler. Problemet kan ligge i språket.

Og når en ser at en annen står, der den ikke skal, tror andre at det er fritt frem. Jeg forstår da at det blir en del frustrasjoner.

Frustrasjoner, ikke bare for oss, som prøver å forholde seg til regler. Men også frustrasjoner for lensmenn fra Gudbrandsdalen, Østre Slidre og Vågå. De er utkommandert til å hjelpe til under arrangementet. Så arrangørene kan da umulig tatt høyde for språkproblemene i den bergenske drosjebransjen.

En annen ting er at når sentralen dirigerer biler mot stengte holdeplasser. Oppfordrer til ulydighet, da er forvirringen fra disse sogningene, ålesunderne, trønderne og de fra Stanghelle, komplett. Da tror man at det skal være slik.

Jeg mener selv at jeg er løsningsorientert. Jeg er av den formening at det hviler et ansvar for drosjeeierne som har ansatt nordlendinger, sogninger og trøndere. Et ansvar å oversette regelverket til deres dialekt, samt pålegge sjåførene å følge regler.

Da jeg startet i denne bransjen, var det en som terpet gang på gang, på en ting. «Følg reglene- og ikke lag dine egne regler». Men, et slikt mantra er vel gått av mote, for lengst.

Det som skjer nå, under dette VM, er at drosjenæringen synliggjør sine problemer. Sjåfører som prøver å følge regler versus sjåfører som driter i regler, ikke forstår regler, eller ikke ønsker å innordne seg regler.

Taperne blir oss, som følger regler.

En annen ting jeg ikke forstår, er hvorfor det ikke kunne blitt etablert en midlertidig holdeplass ved Tinghuset.

Christian Michelsensgate er enveiskjørt. Parkeringsplass på begge sider. Om vi kunne tatt i bruk en liten flik av Tårnplass, for oppstilling av drosjer. Fra Svaneapoteket og til Tinghuset, på begge sider, samtidig med passasje for annen trafikk, hadde det blitt plass til mange drosjer. Samtidig hadde vi vært i nærheten av der folk ferdes. Om denne «holdeplassen» hadde vært aktiv fra 19.30, hadde nok noen problemer blitt løst.

Men, for en slik løsning ligger det sikkert en streng risikovurdering til grunn, i disse terrortrusseltider. Denne overnevnte løsningen har sikkert blitt diskutert, både fra drosjesentralene, arrangørene, forsvaret og politiet.

Jeg har ingen kompetanse til å ettergå disse etaters vurdering. Og i motsetning til mange, følger jeg de reglene vi er blitt pålagt. Og det svir økonomisk. Det er mange nok drosjesjåfører som vet best om byens risikovurdering, enn de som har laget den. Jeg stiller meg ikke bak dem. I min naivitet, tror jeg at de som arrangerer, samt de innleide etater vet hva de gjør.

Ved å ikke følge reglene, kan et slagord som «Vi bryr oss», virke hult.

Det godtar jeg, og følger reglene, så godt jeg kan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s